Yoga beoefenen

Yoga is een vorm van lichaamsbeweging waarbij je de aandacht naar je lichaam brengt. Door bewust te oefenen is het mogelijk om het lichaam weer te gaan voelen. Meestal verbinden we ons met wat we denken, onze gedachten. We kunnen in gedachten overal zijn, behalve in dit moment. Als je met de aandacht in het moment bent dan zijn er geen gedachten, het geeft rust en ruimte in je hoofd. Door bewust de oefeningen te doen schep je de mogelijkheid om deze rust in jezelf te kunnen ervaren.

torsi zonder achtergrond  ondergrondkopie 640

Opbouw van de les:

De oefeningen ontstaan in het moment. Soms begin ik met staande oefeningen en een andere keer weer met zittende. Door te oefenen kom je weer in contact met je lichaam.

Wanneer je in verbinding komt met je innerlijke stroom wil misschien een houding of een beweging aannemen die voor jou op dat moment fijn is om te doen. Er is ruimte voor deze oefeningen, aangezien je zelf het lichaam het beste voelt.

De gezamelijke en de eigen oefeningen laat ik in elkaar overvloeien waardoor iedereen de tijd heeft om zijn oefening weer af te ronden.